Κόσμος|24.06.2020 20:30

Απολύθηκαν οι διευθυντές ελληνικού εστιατορίου μετά τη καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά

Newsroom

Στην απόλυση δύο διευθυντών αναγκάστηκε η διοίκηση του εστιατορίου με ελληνικό μενού στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ μετά το σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία μιας μητέρας ότι η ίδια και ο 9χρονος γιος της έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης. Η Μάρσια Γκραντ βιντεοσκόπησε τη στιγμή που δέχεται παρατηρήσεις από το μετρ του εστιατορίου Ouzo Bay για τον ενδυματολογικό κώδικα του γιου της που είναι μαύρος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε και εν μέρει αποδεικνύονται και από το βίντεο ο μετρ ισχυρίστηκε πως το εστιατόριο απαγορεύει την αθλητική ένδυση. Ο γιος της Μάρσια φορούσε αθλητικό σορτς, ένα μαύρο t-shirt και αθλητικά παπούτσια. H Γκραντ βιντεοσκοπεί την ίδια ώρα την παρουσία ενός συνομήλικου λευκού παιδιού που φορούσε παρόμοια ρούχα και μόλις είχε τελειώσει το γεύμα του σε εξωτερικό τραπέζι του εστιατορίου.

«Δυστυχώς, έχουμε έναν ενδυματολογικό κώδικα», ακούγεται να λέει ο μετρ του εστιατορίου. «Είναι δύσκολο να βλέπω το παιδί αναστατωμένο, γιατί ξέρει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα λευκό παιδί», ανέφερε στο instagramm η Μάρσια Γκραντ δείχνοντας παράλληλα το βίντεο από την επίμαχη στιγμή. Μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο έγινε viral και εν μέσω των αντιδράσεων κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στις ΗΠΑ το θέμα πήρε τεράστια δημοσιότητα.

T

Το εστιατόριο ανήκει στην εταιρεία Atlas Restaurant Group η οποία μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα έκανε έρευνα και επέρριψε ευθύνες για το συμβάν στους δύο διευθυντές του δικτύου.

«Είμαστε αηδιασμένοι»

Η Atlas Restaurant Group έχει στην κατοχή της 20 πολυτελή εστιατόρια στη Φλόριντα, το Μέριλαντ, το Τέξας και την  Κολούμπια μεταξύ αυτών και το Ouzo Bay. Mάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία σύμφωνα με το CBS η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Μάρσια Γκραντ και τον γιο της για να της ζητήσουν συγγνώμη αλλά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης τοπική ώρα αυτό δεν είχε επιτευχθεί. «Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, οι μάνατζερ απολύθηκαν» ανέφερε η αλυσίδα εστιατορίων σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Είμαστε αηδιασμένοι από το περιστατικό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τη Μάρσια Γκραντ, τον γιο της και απ’ όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την οδυνηρή εμπειρία. Αξιζαν τα καλύτερα», αναφέρει το Atlas Restaurant Group.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης πως πράγματι έχει αυστηρό κώδικα ένδυσης και πλέον θα εξαιρέσει παιδιά κάτω των 12 ετών από τους κανόνες του ενδυματολογικό κώδικα.

ρατσιστική βίαΗνωμένες ΠολιτείεςΒαλτιμόρη