Κόσμος|26.06.2020 20:03

Παρέμβαση από το Στέιτ Ντιπάρντμεντ: Να μη γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Newsroom

Παρέμβαση για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας έκανε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Έθνους και του Open TV στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε τα πράγματα αναφορικά με την επίσημη αμερικανική θέση για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και για τις ανάρμοστες πράξεις του Ταγίπ Ερντογάν.

«Ανεξάρτητα από το αν είναι ένα προσφιλές θέμα για τους χριστιανούς και στην Αμερική και βοηθά πολιτικά, η κίνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον Λευκό Οίκο και τα πάρε-δώσε του προέδρου Τραμπ με τον Ερντογάν, η γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιμένει σε μερικά θέματα» αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων δήλωσε ότι η Αγία Σοφία έχει τεράστια πνευματική και πολιτιστική σημασία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε όλον τον κόσμο. «Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να την διατηρήσει ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και να διατηρήσει την πρόσβαση σε όλους τους πολίτες του κόσμου με το σημερινό της καθεστώς, δηλαδή ως μουσείο», δήλωσε.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

ΤουρκίαΣτέιτ ΝτιπάρντμεντΑγία ΣοφίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν