Κόσμος|29.06.2020 13:45

Σάλος στις ΗΠΑ με δημοσίευμα των New York Times για Ρώσους και ταλιμπάν

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι Ρώσοι φέρονται να πλήρωναν «μισθοφόρους» τζιχαντιστές για να σκοτώνουν Αμερικανούς. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους Μιχάλη Ιγνατίου, «όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα των New York Times που αναφέρει ότι Ρώσοι πράκτορες στο Αφγανιστάν, πλήρωναν χρήματα στους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες. Το δημοσίευμα αυτό τάραξε τα "νερά". Τραμπ και Πενς ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες γι αυτό το θέμα. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει ανάμειξη της υπηρεσίας κατασκοπείας του ρωσικού στρατού. Το εντυπωσιακό είναι ότι το εν λόγω κείμενο στηρίχθηκε από τις ανταγωνιστικές Washington Post και Wall Street Journal. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ημέρας το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ακολούθησε με περισσότερες πληροφορίες».

«Και οι Ρώσοι και οι Ταλιμπάν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα ως προϊόν της φαντασίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Όμως το ζήτημα που τίθεται είναι το εξής και έχει να κάνει με το τί διέψευσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος με την επίσημη ανακοίνωσή του. Γνώριζε ο Τραμπ ή διαψεύδει συνολικά το δημοσίευμα. Οι δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έχουν ισχυρές πληροφορίες και για τα δύο ζητήματα με αποτέλεσμα να ακούμε ισχυρισμούς με βάση τους οποίους ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα για να καλύψει τον Πούτιν. Βέβαια με ανάρτηση του στο Twitter διόρθωσε την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα κάλεσε την εφημερίδα να αποκαλύψει τις πηγές της ενώ πρόσθεσε ότι δεν σκοτώθηκαν πολλοί Αμερικανοί στο Αφγανιστάν. Άρα το δημοσίευμα είναι ψεύτικο. Την ίδια ώρα τα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι σε συνεδρίαση στο Λευκό Οίκο που έγινε τον Μάρτιο με την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, συζητήθηκε το θέμα των δολοφονιών των Αμερικανών στρατιωτών από τους Ρώσους. Μετά τη συνεδρίαση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τη Βρετανία. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ στη συνεδρίαση του Μαρτίου, οι συνεργάτες του, του παρουσίασαν τις επιλογές του. Αυτές ήταν α) η διπλωματική διαμαρτυρία, β) επιβολή κυρώσεων, γ) αντίποινα στους Ρώσους» συμπλήρωσε.

«Το συγκεκριμένο θέμα εκμεταλλεύτηκε ο Τζο Μπάιντεν εκφράζοντας την οργή του, γι αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο ο Τραμπ του απάντησε πως εκείνος είναι ο "σκληρός" απέναντι στη Ρωσία και ότι τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν τους "έτρωγε" για γεύμα. Είναι φανερό ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος της επανέρχονται ξανά στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου. 

Τζο ΜπάιντενΗΠΑΡωσίαΝτόναλντ ΤραμπISIS