Ιταλία: Κατάσχεση 14 τόνων ναρκωτικών του ISIS στο λιμάνι του Σαλέρνο
NewsroomΔεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών ουσιών παραγωγής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Isis), κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία. Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους, οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του ISIS επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης