Ενθουσιασμένος ο Τραμπ από την «ιστορική» αύξηση της απασχόλησης τον Ιούνιο
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τα «εντυπωσιακά» στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα, καθώς μόνο τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ για διάστημα ενός μήνα.
«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρυχάται (…) Αυτοί είναι ιστορικοί αριθμοί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ο οποίος έχει αναγάγει την οικονομία σε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Τραμπ παραχώρησε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο με αφορμή τα πολύ θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την οικονομία. «Θα έχουμε ένα θαυμάσιο τρίτο τρίμηνο. Το καλό είναι ότι τα στοιχεία θα ανακοινωθούν ακριβώς πριν από τις εκλογές, επομένως ο κόσμος θα μπορέσει να τα δει», πρόσθεσε.
Το ποσοστό ανεργίας έπεσε τον Ιούνιο στο 11,1%, από 13,35 τον Μάιο. Συνολικά τον Ιούνιο 17,8 εκατομμύρια άνθρωποι παρέμεναν άνεργοι, δηλαδή 12 εκατομμύρια περισσότεροι σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, προτού να ξεσπάσει η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
- Αποσωληνώθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο της Ρουμανίας
- Ποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα δουν από σήμερα αύξηση στον μισθό τους: Κριτήρια και παραδείγματα
- Οκτώ ώρες μέσα στο νερό: Η μαρτυρία οικογένειας στη Βάρκιζα που έμεινε μόνη απέναντι στην καταστροφή
- Ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης – Όταν φάρμακα παραμερίζονται