ΟΗΕ: Θα αγοραστεί δεξαμεθαζόνη για τους ασθενείς με Covid-19 σε φτωχές χώρες
NewsroomΜια αρχική αγορά του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη, το οποίο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, θα γίνει για έως και 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες του ΟΗΕ.
Την προκαταβολική αυτή αγορά δεξαμεθαζόνης διαπραγματεύεται η UNICEF βάσει συμφωνίας της οποίας ηγήθηκαν οι UNITAID και Wellcome, στο πλαίσιο του σχεδίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε θεραπευτικά σκευάσματα, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση υπηρεσιών του ΟΗΕ.
«Με αυτήν την αγορά εκ των προτέρων αποσκοπούμε να διασφαλίσουμε ίση πρόσβαση για τις χώρες με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα στο φάρμακο που σώζει ζωές, την δεξαμεθαζόνη, για την θεραπεία της Covid-19 και να αποφύγουμε ελλείψεις που θα προκύψουν από τα υψηλά επίπεδα ζήτησης από άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Φιλίπ Ντιούντον, ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή της UNITAID.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»