Κόσμος|20.12.2018 11:13

Λονδίνο: Παρέλυσε το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ λόγω drone!

Newsroom

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, όπου δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση ή απογείωση από τα ξημερώματα της Πέμπτης και πάνω από 10.000 επιβάτες ταλαιπωρούνται.

Το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να κλείσει γιατί πετούσαν δύο drones! «Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα», σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ.

T

Τα χριστουγεννιάτικα σχέδια χιλιάδων ταξιδιωτών έχουν αναστατωθεί εξαιτίας της παρουσίας drone στον εναέριο χώρο πάνω από το αεροδρόμιο, που έχει βυθίσει στο χάος το πρόγραμμα των πτήσεων!

T
T

Σύμφωνα με την Daily Mail, το Gatwick παραμένει κλειστό μέχρι αυτήν την ώρα, χωρίς καμία ενημέρωση σχετικά με το πότε ακριβώς πρόκειται να αρθεί η απαγόρευση πτήσεων. Το μόνο που εξακολουθούν να λένε οι αρμόδιοι στους ταξιδιώτες είναι να περιμένουν τουλάχιστον 24 ώρες ταλαιπωρίας ακόμη. 

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, πολλές πτήσεις με προορισμό το Gatwick εκτρέπονται πλέον όχι μόνο σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Εκατοντάδες πτήσεις με ενδιάμεση στάση το Λονδίνο έχουν επίσης επηρεαστεί, με τους επιβάτες να καταλήγουν σε διαφορετική χώρα από εκείνη που ξεκίνησαν να πάνε. 

T

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο αεροδρόμιο της Ευρώπης όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων και εξυπηρετεί περισσότερους από 228 προορισμούς σε 74 χώρες, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.

ΓκάτγουικΛονδίνοαεροδρόμιοdrone