Apple: Δικαστήριο της Ε.Ε ακύρωσε το πρόστιμο 13 δισ ευρώ
NewsroomΤέσσερα χρόνια μετά την απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει πρόστιμο ύψους 13 δισ. Ευρώ στην Apple για φόρους στην Ιρλανδία, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακύρωσε το πρόστιμο αυτό.
Εδώ και αρκετό καιρό ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας έδινε μια δικαστική διαμάχη για την ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016), που την αναγκάζει να πληρώσει 13 δισ. Eυρώ σε φόρους στην Ιρλανδία.
Το τελευταίο διάστημα διεξάγονταν δύο έρευνες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την Apple, τόσο για το App Store της, όσο και για την εφαρμογή Apple Pay.
Σύμφωνα με το Euronews, η Google, το 2019, μετά από μία δεκαετία ερευνών για τις πρακτικές της, είχε συγκεντρώσει συνολικά πρόστιμα ύψους 9 δισ. δολ. από την Κομισιόν. Επίσης μια έρευνα κατά της Amazon αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
- Νύχτα κόλασης από τη φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, ζημιές σε σπίτια
- «Η πραγματική αξία φαίνεται στις πράξεις»: Ο βραβευμένος γιατρός που οδηγά ασθενοφόρο στη Μάνη
- «Είναι καταπληκτικό παιδί»: Ο νεαρός ναυαγοσώστης που έγινε viral έσωσε και άλλους κολυμβητές την ίδια ημέρα
- Τι απαντά ο Γιώργος Χατζιδάκις μετά τον σάλο: Δεν απαγόρευσα στον Μητσιά να τραγουδά τον «Γιάννη τον Φονιά»