Κόσμος|16.07.2020 11:54

Ιβάνκα Τραμπ: Πόζαρε με μία κονσέρβα φασόλια και προκάλεσε πολιτικό σάλο

Newsroom

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε για άλλη μία φορά πάνω της η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα. Ο λόγος ήταν μία ανάρτηση στα social media, όπου εμφανίζεται η ίδια γεμάτη χαμόγελο να κρατάει στα χέρια μία κονσέρβα με μαύρα φασόλια της εταιρίας Goya. Η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ήταν η φράση ««Είναι Goya, άρα πρέπει να είναι καλό», γραμμένη στα αγγλικά και τα ισπανικά. 

Ωστόσο επειδή η συγκεκριμένη κίνηση παραπέμπει σε...διαφήμιση, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από χρήστες των social media. Μάλιστα πολλοί έκαναν λόγο για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας για τα στελέχη του Λευκού Οίκου, που απαγορεύει την αξιοποίηση δημόσιου αξιώματος για την προβολή προϊόντων ή για προσωπικά επαγγελματικά οφέλη.

T

Να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος, άμεσα έσπευσε να υπερασπιστεί την κίνηση της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ. «Μόνο τα media και το κίνημα της cancel culture θα μπορούσαν να ασκήσουν κριτική στην Ιβάνκα επειδή εξέφρασε την προσωπική της στήριξη σε μια εταιρεία που αδίκως έχει γίνει στόχος κοροϊδίας και μποϊκοτάζ επειδή στηρίζει την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που με συνέπεια μάχεται για τα συμφέροντα της ισπανόφωνης κοινότητας» ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χέρλι. «Η Ιβάνκα είναι περήφανη για αυτήν την ισχυρή ισπανοαμερικανικής επιχείρησης με βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ και έχει κάθε δικαίωμα να την υποστηρίζει ανοιχτα», συμπλήρωσε.

Τα προϊόντα της εταιρείας πάνω στο Οβάλ γραφείο

Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ στήριξε την κίνηση της κόρης του ανεβάζοντας στο Instagram μία φωτογραφία με τον ίδιο να κάθεται στο Οβάλ γραφείο, γεμάτος χαμόγελο και μπροστά του να βρίσκονται τα προϊόντα της Goya

T

Ο λόγος που η Ιβάνκα Τραμπ στηρίζει την εταιρεία

Όπως αναφέρει ο Guardian ο λόγος που η Ιβάνκα Τραμπ εξέφρασε με αυτό τον τρόπο τη στήριξή της στον συγκεκριμένο όμιλο, είναι επειδή ο CEO της εταιρείας Ρόμπερτ Ουνάουε, έκανε εγκωμιαστικές δηλώσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια εκδήλωση για την ισπανόφωνη κοινότητα που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο. Τα όσα είπε ο Ουνάουε προκάλεσαν την οργή της ισπανόφωνης κοινότητας αλλά και άλλων ανθρώπων. Μάλιστα τα social media γέμισαν από εκκλήσεις που καλούν σε μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Goya. Σημειώνεται ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη της εκδήλωσης εξέφρασε μέσω του αγαπημένου του Twitter την αγάπη του για τα εν λόγω προϊόντα. 

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΙβάνκα Τραμπ