Κόσμος|16.07.2020 23:08

Καθημερινό φαινόμενο οι εικόνες συνωστισμού στη Μαγιόρκα - Επιστρέφουν περιοριστικά μέτρα

Newsroom

Οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού επιστρέφουν διεθνώς. Μάσκες για όλους αποφάσισε να βάλει από τη Δευτέρα η γαλλική κυβέρνηση στους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ στην Ισπανία και συγκεκριμένα στις Βαλεαρίδες, λίγες εβδομάδες μετά το τουριστικό άνοιγμα, κλείνουν μπαρ και κλαμπ για να προλάβουν τα χειρότερα. Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του Open, ήταν 15 Ιουνίου όταν οι πρώτες πτήσεις με Γερμανούς τουρίστες έφταναν στη Μαγιόρκα. Τότε το φημισμένο θέρετρο ήταν νούμερο ένα προορισμός μαζί με την Ελλάδα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Έναν μήνα μετά οι εικόνες συνωστισμού με Βρετανούς να κατακλύζουν τα νυχτερινά κέντρα στη Μαγιόρκα σε ένα ξέφρενο γλέντι χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας, οδήγησε τις Αρχές στη λήψη έκτακτων αυστηρών μέτρων.

Στο εξής, όλα τα κέντρα στην παραλιακή λεωφόρο κατεβάζουν ρολά, ενώ αστυνομικοί θα περιπολούν σε όσες περιοχές επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, ανεξαιρέτως. Η απόφαση των Αρχών όμως βρίσκει αντίθετους πολλούς τουρίστες. Η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους έγινε υποχρεωτική και στη Γαλλία, καθώς διάσπαρτες εστίες του ιού απειλούν με ένα νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα. 

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

ΚορονοϊόςΓαλλίαΙσπανίαΜαγιόρκαπεριοριστικά μέτρα