Λιβύη: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ με Χαφτάρ για εκεχειρία - «Τελευταία σου ευκαιρία»
Μαρία ΖαχαράκηΣτρατιωτική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ συναντήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα του Λονδίνου «Şarkulevsat», με τον στρατάρχη Χαφτάρ, για να του προτείνει μία νέα εκεχειρία στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «τελευταία του ευκαιρία».
Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποτελούμενη από στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους υψηλού επιπέδου, σε μυστική συνάντηση με τον Χαφτάρ πρότεινε να αποσυρθούν οι δυνάμεις του από όλες τις πετρελαϊκές περιοχές, τη λεγόμενη «ημισέληνο του πετρελαίου» και στη θέση τους να αναπτυχθεί μια ευρωπαϊκή ειρηνευτική δύναμη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Πηγές προσκείμενες στον Χαφτάρ ανέφεραν στην εφημερίδα «Şarkulevsat», ότι, παρά τη φιλο - πολεμική ρητορική στη Λιβύη, διεξάγονται διαρκώς μυστικές συνομιλίες με ξένους παράγοντες, προκειμένου να πειστεί ο Χαφτάρ να αποσυρθεί από τη Σύρτη προς την πόλη Εζντάμπιγιε. Το αντάλλαγμα που προσφέρεται στον Χαφτάρ είναι η υπόσχεση να μην διεξαχθεί επιχείρηση εναντίον του στις πόλεις Σύρτη και Τζούφρα από το στρατό της κυβέρνησης Σαράτζ, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.
- Σε πύρινο κλοιό η Ευρώπη: Καταρρέουν οι υποδομές από τον ιστορικό καύσωνα - «Φωτιά» στις τιμές του ρεύματος
- Τρόμος από συμμορίες ανηλίκων στο Περιστέρι: Κυκλοφορούν με μαχαίρια και σιδερογροθιές
- Ακραίο: Ανήσυχοι οι επιστήμονες μετά από δύο διαδοχικές πυρκαγιές στη Γροιλανδία
- Μεγάλη διαρροή στη Meta: Άφησε εκτεθειμένες μέχρι και τις ιδιωτικές συνομιλίες των υπαλλήλων της