Κόσμος|17.07.2020 23:53

Politico: Ποιος ηγέτης φόρεσε καλύτερα τη μάσκα του στη Σύνοδο Κορυφής

Γιάννης Πολίτης

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται με πρωτοφανή μέτρα προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν φορώντας στα πρόσωπά τους μάσκα προστασίας. Μάλιστα, ο καθένας επέλεξε και διαφορετικό σχέδιο. Άλλοι όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, εμφανίστηκαν με μάσκα που είχε την ελληνική, την ιταλική και την πορτογαλική σημαία αντίστοιχα.

Άλλοι όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επέλεξαν τις κλασικές λευκές μάσκες.

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν - που παντρεύτηκε την Τετάρτη - εμφανίστηκε με μία χειρουργική μάσκα, ενώ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ φορούσε μάσκα με βαλβίδα (δεν συνίσταται από τους λοιμωξιολόγους).

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέρ Μπετέλ, εμφανίστηκε με μία μάσκα που έγραφε τη λέξη «καλημέρα» στη γλώσσα του. Η ιστοσελίδα Politico Europe έκανε μία ψηφοφορία αναφορικά με το ποιος από τους ηγέτες φόρεσαν καλύτερα τη μάσκα τους.  Αν και η ψηφοφορία είναι ακόμα ανοιχτή ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου συγκέντρωσε δέκα στα δέκα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννέα στα δέκα. 

Μέχρι και αυτή την ώρα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, με 32,13% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με 26,58%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7%.

Στο poll του Politico Europe περιλαμβάνονται ο Σαρλ Μισέλ, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Μπόικο Μπορίσοφ, η Άνγκελα Μέρκελ, η Μέτε Φρεντέρικσεν, η Σοφί Βιλμές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντόνιο Κόστα, ο Τζουζέπε Κόντε και ο Ξαβιέρ Μπετέλ.

Σαρλ Μισέλ 1/10

copyright: APimages

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 2/10

copyright: APimages

Εμανουέλ Μακρόν 3/10

copyright: APimages

Μέτε Φρεντέρικσεν 4/10

copyright: APimages

 Αντόνιο Κόστα 5/10

copyright: APimages

Σόφι Βιλμές 5/10 

copyright: APimages

Μπόικο Μπορίσοφ 6/10

copyright: APimages

Άνγκελα Μέρκελ 6/10 

copyright: APimages

Τζουζέπε Κόντε 7/10 

copyright: APimages

Κυριάκος Μητσοτάκης 9/10 

copyright: APimages

Ξαβιέρ Μπετέλ 10/10 

copyright: APimages
μάσκαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςΣύνοδος ΚορυφήςPolitico