Κόσμος|17.07.2020 19:08

Σύνοδος Κορυφής: Οι ευχές για τα γενέθλια της Ανγκελα Μέρκελ και Αντόνιο Κόστα

Newsroom

Τα 66α γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ που καλύπτουν τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Μάλιστα εκτός από τη Deutsche Welle που έκανε εκτενή αναφορά στα γενέθλια της Γερμανίδας Σιδηράς Κυρίας, το Reuters σημείωσε ότι τον Ιούλιο του 2014 δημοσιογράφος τραγούδησε το «Happy Birthday» στην κυρία Μέρκελ. Μάλιστα και τότε είχε γιορτάσει τα γενέθλιά της σε Σύνοδο Κορυφής.

Μετά το εκτενές δημοσίευμα της Deutsche Welle για τα γενέθλια της κυρίας Μέρκελ, το Reuters υπενθυμίζει σε δημοσίευμά του ότι τον Ιούλιο του 2014 δημοσιογράφος της τραγούδησε το «Happy Birthday», καθώς γιόρτασε τα 60 της χρόνια σε μία ακόμα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

Δείτε το βίντεο του Euronews:

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, χάρισε στην Άνγκελα Μέρκελ, αρκετά μπουκάλια που περιείχαν λευκό κρασί από τη Βουργουνδία. Παράλληλα, αντάλλαξε δώρα και με άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος, επίσης, είχε τα γενέθλιά του. Πάντως, τα γενέθλια των Μέρκελ και Κόστα δεν ήταν η μοναδική ευχάριστη νότα στη Σύνοδο Κορυφής.

T

Και αυτό διότι στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχε και η νεόνυμφη πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, που είχε προγραμματίσει τον γάμο της για την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, τον τέλεσε δύο μέρες νωρίτερα, την Τετάρτη. «Ταξίδι του μέλιτος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες», σχολίασε με χιούμορ η Φρεντέρικσεν στο Instagram, ενώ παράλληλα πόσταρε μία φωτογραφία από το αεροπλάνο που τη μετέφερε στη βελγική πρωτεύουσα.

T
T
Σύνοδος ΚορυφήςΆνγκελα ΜέρκελΑντόνιο Κόσταγενέθλια