Κόσμος|22.07.2020 21:46

Ιταλία: Καραμπινιέροι παύθηκαν για εγκληματική δράση εκμεταλλευόμενοι το lockdown

Newsroom

Σε καθεστώς πλήρους παρανομίας δρούσαν επτά καραμπινιέροι την περίοδο του lockdown λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με την εισαγγελία της Πιατσέντσα. Σε τηλεφωνικούς διαλόγους οι συλληφθέντες, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «είχαν δημιουργήσει μια οργάνωση εγκληματικής δράσης», η οποία «είχε λάβει τη μορφή πυραμίδας» και στην ουσία «είχε γίνει αχτύπητη».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων, βασανιστήρια, προμήθεια ναρκωτικών σε διακινητές της Πιατσέντσα την περίοδο της διακοπής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού, παράνομες συλλήψεις και κλεπταποδοχή.

«Δυσκολεύομαι ακόμη και να πω ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καραμπινιέροι, διότι η συμπεριφορά τους ήταν εγκληματική. Πρόκειται για βαρύτατα αδικήματα, τις αιτίες των οποίων δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των ερευνών», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αρχιεισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα.

Οι επτά συλληφθέντες παύτηκαν αμέσως από το σώμα των καραμπινιέρων, ενώ το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία τους έκλεισε προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες και βρεθούν τυχόν πολύτιμα στοιχεία.

Κορονοϊόςlockdown