Κόσμος|23.07.2020 11:42

Κορονοϊός: Κομητεία στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να αποθηκεύσει πτώματα σε φορτηγά-ψυγεία

Newsroom

Το Τέξας ανακοίνωσε 197 θανάτους και 10.893 νέες νοσηλείες λόγω κορονοϊού κατά τη χθεσινή ημέρα, Τετάρτη, 20 Ιουλίου, φέρνοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις πλέον πληγείσες πολιτείες των ΗΠΑ από την πανδημία. Μάλιστα μία κομητεία αναγκάστηκε να αποθηκεύσει πτώματα σε φορτηγά-ψυγεία, ενώ ώθησε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο να ζητήσει την επιβολή lockdown.

Η κομητεία Χίλνταγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, παρατήρησε αύξηση 60% στον αριθμό των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με τον αριθμό των θανάτων να διπλασιάζεται και να ξεπερνά τις 360.

Οι τρεις πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες των ΗΠΑ -Φλόριντα, Τέξας και Καλιφόρνια- βρίσκονται σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην κορυφή του καταλόγου με τις 44 πολιτείες όπου αυξάνονται τα κρούσματα, βάσει μίας ανάλυσης του Reuters.

Διαφωνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα στη Καλιφόρνια καταγράφηκαν χθες Τετάρτη περισσότερα από 12.800 κρούσματα κορονοϊού, ημερήσιο ρεκόρ. Η πολιτεία πλέον έχει ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων, αν και στη Νέα Υόρκη έχουν καταγραφεί 32.000 θάνατοι, ενώ στην Καλιφόρνια 7.800.

Η άνοδος των κρουσμάτων έχει τροφοδοτήσει τη διαμάχη για την υποχρέωση χρήσης μάσκας, αλλά και για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο Σικάγο δεκάδες δάσκαλοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία εναντίον του σχεδίου της δημάρχου Λόρι Λάιτφουτ να ανοίξουν τα δημόσια σχολεία της πόλης όταν ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος με έναν συνδυασμό μαθημάτων εξ αποστάσεως και άλλων με φυσική παρουσία.

American Airlines: Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας  από την 29η Ιουλίου

Η αεροπορική εταιρία American Airlines Group Inc δήλωσε χθες, Τετέρτη, ότι θα απαιτήσει από όλους τους πελάτες της, με ηλικία άνω των δύο ετών να φορούν μάσκες προσώπου στα αεροδρόμια και όταν βρίσκονται εντός των αεροσκαφών της, ενώ το μέτρο αυτό, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 29η Ιουλίου.

Η νέα αυτή πολιτική της αεροπορικής εταιρίας θα απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν μάσκες σε όλες τις περιοχές των αεροδρομίων από τη στιγμή της εισόδου τους, μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης τους από το αεροδρόμιο, ενώ δε θα επιτρέπεται να βγάλουν τη μάσκα μέχρι να φτάσουν στην έξοδο του αεροδρομίου. Οι πελάτες της American Airlines που δε συμμορφώνονται με την τήρηση του μέτρου δε θα μπορούν να ταξιδέψουν, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής του μέτρου λήψης μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της COVID-19, όπως πρόσθεσε η εταιρία.

ΗΠΑΚορονοϊόςνεκροί