Αιφνίδια συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη
NewsroomΑιφνιδιαστική συνάντηση ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγεζ Αλ Σάρατζ σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV και του ethnos.gr στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, η άφιξη του Σάρατζ ήταν ξαφνική, ενώ η συνάντηση με τον Ερντογάν ήταν «κλειστή» από τον Τύπο.
Η συνάντηση των δύο πραγματοποιείται υπό τη σκιά των δηλώσεων της Αιγύπτου για επέμβαση στη Λιβύη, στην περίπτωση που ο λιβυκός στρατός πλησιάσει τις πετρελαιοπηγές της χώρας.
Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Και σε αυτή την επικοινωνία το κύριο θέμα ήταν η Λιβύη. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία «οι δύο άνδρες συμφώνησαν για συνέχιση του διαλόγου για να βρεθεί λύση στη Λιβύη».
- Απέναντι στο ενεργειακό ράλι: Οι ανακοινώσεις για fuel pass και επιδότηση στην αντλία - Οι αντοχές του... κουμπαρά
- «Κλιματική καταστροφή» ο πόλεμος ΗΠΑ – Ισραήλ με το Ιράν: Όσο 84 χώρες μαζί οι εκπομπές άνθρακα - Έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
- Προσπαθούσαν 22 μήνες για μωρό: Επιστήμονες λένε πως η λύση ήρθε όταν «πέταξαν» το πλαστικό από τη ζωή τους
- Γκαίτε: ένας ένθερμος φιλέλληνας που σημάδεψε την παγκόσμια λογοτεχνία