Κόσμος|21.12.2018 12:44

Μαρόκο: Τζιχαντιστές δολοφόνησαν τουρίστριες και το κατέγραψαν σε βίντεο

Newsroom

Πρόκειται για την 24χρονη Λουίζα Βέστεράγκερ Γέσπερσεν από την Δανία και την 28χρονη Μάρεντ Ούλαντ από την Νορβηγία, οι οποίες έπεσαν θύματα τζιχαντιστών με τους τελευταίους μάλιστα να καταγράφουν την διπλή δολοφονία σε ένα φρικιαστικό βίντεο το οποίο στη συνέχεια ανέβασαν στα social media.

Οι κοπέλες οι οποίες σπούδαζαν στην Νορβηγία και βρίσκονταν στο Μαρόκο τις τελευταίες μέρες, βρέθηκαν νεκρές την περασμένη Δευτέρα στο χωριό Ιμλίλ στο βουνό Άτλας, μια απομονωμένη περιοχή της χώρας.

Το βίντεο που καταγράφει την στυγερή δολοφονία των δυο κοριτσιών ανέβηκε σε πολλούς λογαριασμούς τζιχαντιστών και δείχνει έναν άνδρα να κραδαίνει ένα μεγάλο μαχαίρι και να φωνάζει την ώρα που πραγματοποιεί την δολοφονία «είναι θέλημα του Αλλάχ».

Μάλιστα οι δράστες αναφέρουν πως η δολοφονία των δυο τουριστριών είναι πράξη εκδίκησης για τα αεροπορικά πλήγματα των δυτικών στη Συρία. «Αυτό είναι για τη Συρία. Ιδού τα κεφάλια των θεών σας. Αυτή είναι εκδίκηση για τα αδέρφια μας στη Χατζίν (σ.σ. πόλη της Συρίας που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS πριν την ανακαταλάβει ο στρατός του Άσαντ και οι σύμμαχοί του)».

Οι τρεις ύποπτοι για την δολοφονία

Το βίντεο είναι πανομοιότυπο με τα αντίστοιχα εκτελέσεων που είχε δημοσιοποιήσει κατά το παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος και έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο. Παρόλα αυτά το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία των δυο γυναικών.

τζιχαντιστέςδολοφονίαΜαρόκοτουρίστες