Κόσμος|27.07.2020 21:47

Μπόρις Τζόνσον: Τώρα καλεί τους Βρετανούς να «χάσουν μερικά κιλά»

Newsroom

Να χάσουν «μερικά κιλά» κάλεσε τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. Προκειμένου, μάλιστα να τους ενθαρρύνει, παρέθεσε το δικό του παράδειγμα για τη μάχη που έδωσε, προκειμένου να αδυνατίσει αφότου νόσησε από τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με τη δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας». Συγκεκριμένα, απαγόρευσε τις διαφημίσεις fast food πριν από τις 21:00, υποχρέωσε τις εταιρείες να αναγράφουν τις θερμίδες στις συσκευασίες τροφίμων και κατήργησε τις προσφορές «1+1» στα τρόφιμα.

Η υφυπουργός Υγείας, Έλενα Γουέιτλι, δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο, καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από τον κορονοϊό. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός. 

T

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την Covid-19, φροντίζω σταθερά τη φυσική μου κατάσταση», σημείωσε ο πρωθυπουργός στο βίντεο με το οποίο προωθεί τη νέα καμπάνια. «Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος... και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός», ανέφερε ο Τζόνσον, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».

Τα σουπερμάρκετ απαγορεύεται στο εξής να προωθούν λιπαρά και ζαχαρώδη προϊόντα ενώ δεν θα επιτρέπεται να τα τοποθετούν κοντά στα ταμεία ή στην είσοδό τους. «Όταν κάνουμε τις αγορές μας, είναι δίκαιο να έχουμε πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες όσον αφορά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο να λάβει τις σωστές αποφάσεις», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Ξέρουμε ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών και θανάτου από τον κορονοϊό και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε μέτρα για να βελτιωθεί η υγεία του έθνους και να προστατεύσουμε το NHS»,το εθνικό σύστημα υγείας, τόνισε ο υπουργός.

Στη Βρετανία, σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων (63%) έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό, με το 36% να θεωρείται υπέρβαρο και το 28% παχύσαρκο. Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 10-11 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

παχυσαρκίαΜεγάλη ΒρετανίαΜπόρις ΤζόνσονΚορονοϊός