Κόσμος|21.12.2018 14:57

Μπόνι και Κλάιντ: Ξανά μαζί 84 χρόνια μετά τον θάνατό τους;

Newsroom

Οι διαβόητοι εγκληματίες Μπόνι και Κλάιντ αξίδευαν στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες με την συμμορία τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ληστεύοντας ανθρώπους και σκοτώνοντάς τους όταν στριμώχνονταν ή έρχονταν αντιμέτωποι με τις Aρχές. Σκοτώθηκαν μαζί, σε μία τέτοια συμπλοκή, στη Λουϊζιάνα το 1934. Η φήμη τους ταξίδεψε στα χρόνια κυρίως μέσω της αμερικανικής ποπ κουλτούρας και της ταινίας του Άρθουρ Πενν «Μπόνι και Κλάιντ», η οποία κυκλοφόρησε το 1967. 

Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατό τους, οι συγγενείς της Μπόνι Πάρκερ και του Κλάιντ Μπάροου βάζουν μπρος τις νομικές διαδικασίες ώστε το ζευγάρι να επανενωθεί στην τελευταία του κατοικία. Όταν οι δυο τους σκοτώθηκαν στην ενέδρα των αστυνομικών, η μητέρα της Μπόνι αρνήθηκε κατηγορηματικά να ταφεί η κόρη της δίπλα στον συνεργό και εραστή της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πιο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών να χωριστεί στον θάνατο. 

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τη γιαγιά μου που αρνήθηκε. Νομίζω ότι κάθε γονιός θα ήταν ενάντια στην ιδέα. Έχουν περάσει όμως πια 84 χρόνια» δηλώνει σήμερα η Ρία Λιν Λίντερ, ανιψιά της Μπόνι, στον σταθμό KHOU στο Τέξας. Η ίδια επικαλείται ένα ποίημα που είχε γράψει η θεία της, στο οποίο εξέφραζε την επιθυμία να φύγει από τη ζωή μαζί με τον αγαπημένο της και να είναι μαζί για όλη την αιωνιότητα.

Σύμφωνα με τον 76χρονο ανιψιό του Κλάιντ, Μπάντι Μπάροου, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος που να εμποδίσει την επανένωσή τους. «Είχαν αφήσει χώρο δίπλα στον Κλάιντ τότε για να ταφεί δίπλα του η αγαπημένη του. Αυτός ο χώρος υπάρχει ακόμα. Δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι μας ρωτάνε ακόμα γιατί δεν είναι θαμμένοι μαζί», λέει χαρακτηριστικά ο 76χρονος.

Δεν μένει παρά να δούμε αν το νομικό και δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ που τόσο πολέμησαν όσο ήταν εν ζωή, θα τους κάνει την χάρη να επανενωθούν τόσα χρόνια μετά, έστω και με αυτό τον τρόπο. 

Μπόνι και Κλάιντεγκληματίες