Κόσμος|21.12.2018 16:55

Πυροβολισμοί έξω από εστιατόριο στη Βιέννη - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Βιέννης έξω από δημοφιλές τουριστικό εστιατόριο μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το RT, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο στο διάσημο εστιατόριο Figlmuller. Μετά τους πυροβολισμούς, 20 με 30 άτομα άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τα πυρά σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter αυτόπτης μάρτυρας. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο παραδοσιακό αυστριακό εστιατόριο, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης.

T

H αστυνομία επιβεβαιώνει το συμβάν χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προς το παρόν το κέντρο παραμένει κλειστό. Αυτή την ώρα, μάλιστα, ελικόπτερο της αστυνομίας «χτενίζει» τη γύρω περιοχή, προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης. 

«Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Daniel Fuerst στην Austrian Krone, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα. Oι δράστες σύμφωνα με το δίκτυο OE24 λέγεται ότι μιλούσαν για τη σλαβική γλώσσα - πρόκειται πιθανώς για Σερβο-Κροάτη ή Βόσνιο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο.

T

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές υποθέτουν ότι υπάρχει ποινικό υπόβαθρο. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

T

Δεν είναι σαφές ποιος είναι πίσω από το περιστατικό και ποια είναι τα κίνητρά τους. Η Βιέννη αυτήν την έποχη είναι γεμάτη τουρίστες και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πόλους έλξης της Ευρώπης την περίοδο των Χριστουγέννων.

T
πυροβολισμοίΒιέννη