Κόσμος|21.12.2018 17:05

Figlmuller: Το διάσημο εστιατόριο των σνίτσελ στη Βιέννη όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί

Newsroom

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Έθνους», Παναγιώτη Γκαμπράνη, ο οποίος βρισκόταν στην Βιέννη πριν από μερικές μέρες και μίλησε στο ethnos.gr, το εν λόγω διάσημο εστιατόριο, γνωστό για τα γιγαντιαία σνίτσελ του, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο που ειδικότερα τις μέρες των Χριστουγέννων σφύζει από ζωή.

Ο όμιλος εταιρειών Figlmüller καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του ότι οι πυροβολισμοί «έπεσαν» σε δημόσιο χώρο και όχι εντός του εστιατορίου. Οι επισκέπτες και το προσωπικό του εστιατορίου δεν κινδύνευσαν. «Οι σκέψεις των ιδιοκτητών και των εργαζομένων του ομίλου εταιρειών Figlmüller είναι με τα θύματα του τραγικού περιστατικού και τους συγγενείς τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το εσωτερικό του εστιατορίου
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ στο διάσημο εστιατόριο

Το κατάστημα Figlmuller έξω από το οποίο έγινε η επίθεση δεν είναι το μοναδικό που βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα καθώς υπάρχουν άλλα δυο με την ίδια επωνυμία.

Μάλιστα για να απολαύσεις τα παραδοσιακά εδέσματα πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι ακόμα και μια βδομάδα νωρίτερα. Το γεγονός αυτό καθιστά το μαγαζί ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο ethnos.gr τις προηγούμενες μέρες στη αυστριακή πρωτεύουσα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα γιορτινό και τίποτα δεν προμήνυε το χτύπημα που έγινε σήμερα.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ξεκινάει από το 1905 και πλέον περιλαμβάνει 6 διαφορετικές επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης στη Βιέννη.

H ιστορία του Figlmuller

Ο Johann Figlmüller ανοίγει το 1905 μια μικρή κάβα στο Wollzeile, ακριβώς πίσω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Από την αρχή της λειτουργίας του, αντιπροσωπεύει τον ασύγκριτο τρόπο ζωής της Βιέννης: ένα εστιατόριο στο οποίο θα μπορεί κανείς να συζητήσει αλλά και να γιορτάσει, ένα προσεγμένο και ωραίο μενού και επιλεγμένα κρασιά Hauer. Και φυσικά η αυθεντική εκδοχή του σνίτσελ.

Αργότερα, ο Hans Figlmüller εργάστηκε ώστε να αποκτήσει διεθνή φήμη το Figlmüller Schnitzel και βοήθησε το εστιατόριο του ιστορικού κέντρου της πόλης να γίνει ο γαστρονομικός πρεσβευτής της Βιέννης. Αυτές οι αξίες και οι παραδόσεις εξακολουθούν να διατηρούνται- από τους αδελφούς Hans jun. και Τhomas, οι Figlmüller τέταρτης γενιάς.

πυροβολισμοίεστιατόριοΒιέννη