Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις από συνωμοσιολόγους και αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού
NewsroomΜαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό διοργανώνονται σήμερα στο Βερολίνο. Με συνθήματα όπως «Εμείς είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση», δεκάδες χιλιάδες αρνητές των περιορισμών που επιβάλλονται για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας, ενώ υποστηρίζουν ότι «η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή της πανδημίας».
Ελάχιστοι από τους διαδηλωτές φορούν προστατευτικές μάσκες, ενώ δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Η κορύφωση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αναμένεται για αργότερα σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το τέλος της πανδημίας - Ημέρα ελευθερίας» και, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της πόλης του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ, έχουν δηλώσει συμμετοχή και κάποιες οργανώσεις νεοναζί.
Για σήμερα έχουν επίσης ανακοινωθεί και αντι-διαδηλώσεις, ενώ η σστυνομία του Βερολίνου περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις με περισσότερους από 1000 αστυνομικούς.
- Is it really coming home? Η Αγγλία παλεύει με τα... φαντάσματά της και στο Μουντιάλ 2026
- Ο Χάρι Στάιλς πνίγηκε με νερό επί σκηνής σε συναυλία στο Λονδίνο - Ανησυχία από το κοινό
- Υπόγεια αναδόμηση στα δεξιά της ΝΔ: Ο Σαμαράς πατάει το κουμπί για τη δημιουργία νέου κόμματος
- Ακραίοι άνεμοι στην Αττική: Δέντρο καταπλάκωσε όχημα με οδηγό στη Μιχαλακοπούλου