Βουλγαρία: Στην απόκτηση οκτώ αμερικανικών F-16 προσανατολίζεται η Σόφια
NewsroomΟ υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας πρότεινε σήμερα στην κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16V Block 70, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ατάνας Ζαπριάνοφ.
«Η απόκτηση των πολυλειτουργικών μαχητικών αεροσκαφών όπως τα F-16V Block 70 των ΗΠΑ, που διαθέτουν ραντάρ και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα ανεβάσει σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο τις δυνατότητες της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας και θα εξαλείψει την εξάρτηση της Βουλγαρίας από τρίτες χώρες» εξήγησε ο ίδιος.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που συνομίλησε την Τρίτη στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, τον διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναπτύξει την αμερικανική πρόταση, «προκειμένου να είναι συμβατή στις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις του προϋπολογισμού» της Βουλγαρίας.
Οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Ιταλία έχουν υποβάλει προτάσεις για τον ανεφοδιασμό της Βουλγαρίας με οκτώ μαχητικά αεροσκάφη, με στόχο την αντικατάσταση των σοβιετικών MiG-29.
«Εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις συστάσεις της επιτροπής του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, το κοινοβούλιο θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως και οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακασάνοφ, σε μια συνέντευξη τύπου.
- Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις για τη Marfin 16 χρόνια μετά - Το ανώνυμο email και οι φωτογραφίες
- Τα δημοσκοπικά καμπανάκια για κυβέρνηση και αντιπολίτευση - Τι προβληματίζει τα κομματικά επιτελεία
- «Είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος»: Κέρδισε 14 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά υπάλληλος πέταξε το δελτίο της στα σκουπίδια
- Εσύ ήξερες ότι το χρυσόψαρο σού κόβει το WiFi; Τα πιο περίεργα πράγματα που εμποδίζουν τη σύνδεσή σου