Μεγάλη πτώση στη Wall Street - Aπώλειες 1,82% για τον Dow Jones
NewsroomΜε μεγάλη πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Γουόλ Στριτ, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 22.443,51 μονάδες, μειωμένος κατά 416,09 μονάδες ή -1,82%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε κατά 195,41 μονάδες (-2,99%) και έπεσε στις 6.333 μονάδες.
Ο Nasdaq έκλεισε τη σημερινή ημέρα μειωμένος κατά 21,9% σε σύγκριση με τo υψηλότερo κλείσιμό του, στις 29 Αυγούστου, ξεπερνώντας το όριο του 20% που θεωρείται "κατώφλι" της υποτιμησιακής αγοράς.
Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε απώλειες 50,8 μονάδων (-2,06%) και έκλεισε στις 2.416,62 μονάδες.
Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 6,87%, ο Nasdaq κατά 8,36% και ο S&P 500 κατά 7,05%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για τον Dow Jones από τον Οκτώβριο του 2008 και για τον Nasdaq από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Αύγουστο του 2011.
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη