Βαυαρία: Περίπου 44.000 ταξιδιώτες περιμένουν το αποτέλεσμα των τεστ για κορονοϊό
NewsroomΣτη Βαυαρία, δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού περιμένουν ακόμα να λάβουν το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων και 900 που είναι θετικοί.
Η υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ δήλωσε σήμερα στο Μόναχο ότι περίπου 44.000 ευρήματα των διαγνωστικών τεστ δεν έχουν ακόμη διαβιβαστεί και λυπάται για την καθυστέρηση.
Η Χουμλ δεν μπόρεσε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο καιρό περίμεναν ήδη οι ταξιδιώτες. Πάντως, όσοι βρέθηκαν θετικοί θα λάβουν τα αποτελέσματά τους έως την Πέμπτη το μεσημέρι, διαβεβαίωσε.
Στη Βαυαρία, όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν οικειοθελώς το διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης από τις 25 Ιουλίου και από τις 30 Ιουλίου και στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, καθώς και σε πολλά πρατήρια καυσίμων αυτοκινητοδρόμων. Στις αρχές Αυγούστου ιδρύθηκε επίσης ένα κέντρο διαγνωστικών τεστ στο αεροδρόμιο του Μέμινγκεν.
Για παραθεριστές οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου, ισχύει από το περασμένο Σάββατο σε εθνικό επίπεδο το υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Πηγή: Deutschlandfunk
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου