Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 κρούσματα για δεύτερη μέρα στη Γαλλία
NewsroomΤο υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε 3.015 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπερνά το όριο των 3.000 κρουσμάτων.
Στο μεταξύ, ο ημερήσιος απολογισμός είναι μικρότερος των 3.310 κρουσμάτων που καταγράφηκαν το Σάββατο, 15 Αυγούστου, ένα υψηλό για την μετά το lockdown εποχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου.
Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη Γαλλία οδήγησε τις Αρχές της χώρας στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της, το Παρίσι και τη Μασσαλία, να διευρύνουν τις ζώνες όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους.
Η άνοδος του αριθμού των μολύνσεων οδήγησε, επίσης, τη Μεγάλη Βρετανία να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γαλλία από το Σάββατο, 15 Αυγούστου. Ο αριθμός των συρροών κρουσμάτων (clusters) αυξήθηκε σε 263, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση