Κόσμος|17.08.2020 16:56

Κορονοϊός: Σχεδόν 5.000 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες στη Ρωσία

Newsroom

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.892 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τις 927.745, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην τέταρτη κατά σειρά χώρα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις Αρχές καταγράφηκαν 55 θάνατοι και συνολικά έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας 15.740 θάνατοι. Τα σχεδόν 5.000 κρούσματα έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού. «Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο - με την επωνυμία Sputnik V - έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

ΚορονοϊόςεμβόλιοΡωσίακρούσματαSputnik V