Κόσμος|18.08.2020 11:14
Τουρκία, Κατάρ και Λιβύη θα υπογράψουν στρατιωτική συμφωνία
Μαρία ΖαχαράκηΗ Τουρκία, το Κατάρ και η Λιβύη συμφώνησαν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και συμβουλών μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Τρίπολη.
Η Τουρκία και το Κατάρ θα στείλουν συμβούλους και στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα των δυνάμεων της κυβέρνησης Σάραζ, που αναγνωρίζεται από τα ΗΕ.
Τουρκία και κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψαν μια παρόμοια συμφωνία για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία τον περασμένο Νοέμβριο, μια κίνηση που βοήθησε την κυβέρνηση της Τρίπολης να ανατρέψει το τοπίο στη Λιβύη μετά από την 15μηνη πολιορκία του στρατάρχη Χαφτάρ.
Διαβάστε ακόμη
- Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
- Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
- Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
- «Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού