Κόσμος|18.08.2020 17:08

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: «Φέρε τα πλούτη σου από το εξωτερικό»

Μαρία Ζαχαράκη

Αγωγή κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ετοιμάζεται να καταθέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαιτώντας αποζημίωση μετά τις υπόνοιες που άφησε για τον Ερντογάν και τον πλούτο της οικογένειάς του στο εξωτερικό.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» τη Δευτέρα δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος και τα μέλη της οικογένειάς του πρέπει να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στην Τουρκία. «Εάν ο Ερντογάν και η οικογένειά του αγαπούν το έθνος, θα πρέπει να φέρουν τα πλούτη τους που βρίσκεται στο εξωτερικό στην Τουρκία. Έχουν δισεκατομμύρια», δήλωσε ο ηγέτης του CHP στην «Τζουμχουριέτ». Ο Ερντογάν πρόκειται να απαιτήσει αποζημίωση 2 εκατ. λιρών (περίπου 230.000 ευρώ).

«Παρά τις αποζημιώσεις που έχει πληρώσει στο παρελθόν για παρόμοιες αβάσιμες δηλώσεις, ο Κεμάλ Κιλιτντάρογλου συνεχίζει τη συνήθη πολιτική των ψεμάτων και των συκοφαντιών», δήλωσε ο δικηγόρος του Ερντογάν, Αχμέτ Οζέλ.

CHP προς Ερντογάν: Δεν έφαγες ποτέ ξύλο στη ζωή σου

Άμεση και… σκωπτική η απάντηση του εκπροσώπου του CHP στην πρόθεση κατάθεσης αγωγής κατά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της απαίτησης 2 εκατ. λιρών ως αποζημίωση, ποσό υπερβολικό για ηθική βλάβη, σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο κόμμα. Ο Φαίκ Οζτράκ χρησιμοποιώντας μία λαϊκή ρήση της Ανατολίας είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «εσύ ή δεν ξέρεις να μετράς λεφτά ή δεν έφαγες ποτέ ξύλο στη ζωή σου».

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν