Κόσμος|18.08.2020 18:17

Κορονοϊός: Ουρές για τεστ στα ιταλικά αεροδρόμια για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα

Newsroom

Σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό υποβάλλονται στην Ιταλία όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Κροατία και η Μάλτα. Μάλιστα, επειδή μερικά ιταλικά αεροδρόμια δεν προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται επί τόπου σε τεστ κορονοϊόυ, πολλοί άνθρωποι υποχρεούνται να προσέλθουν σε ειδικά τοπικά κέντρα υγείας για να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης για την Covid-19, σχηματίζοντας εκεί τεράστιες ουρές.

«Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο (της Ρώμης) δεν έκαναν τίποτα, έλεγαν ότι πρέπει να έχουμε μαζί μας τα τεστ, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Έτσι ήρθαμε εδώ από τη δική μας καλή θέληση», αναφέρει στους New York Times ο Αντόνιο Σεμεράρο, που επέστρεψε πρόσφατα από την Ισπανία. Ο Άλαν Αλμάντ που ταξίδεψε στην Ιταλία από την Αθήνα ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ για το τεστ, καθώς επέστρεψα πριν από δύο ημέρες από την Ελλάδα. Περίμενα στην ουρά περίπου μισή ώρα».

Copyright: AP

Η Ιταλία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, έχοντας καταγράψει περισσότερους από 35.000 θανάτους και ενώ είχε περιορίσει την έξαρση, ταλαιπωρείται πλέον από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο στη γειτονική χώρα σημειώθηκαν 320 νέα κρούσματα κορονοϊού, 159 λιγότερα κρούσματα από την Κυριακή, αλλά, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και πιο περιορισμένος αριθμός τεστ. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 58 ασθενείς έχουν εισαχθεί, συνολικά, σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Η ιταλική κυβέρνηση έχει κλείσει τις ντισκοτέκ και τα νυκτερινά κέντρα και έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας από τις 6 μ.μ. έως τις 6 π.μ. στους ανοικτούς χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι.

Copyright: AP

Κορονοϊόςαεροδρόμια