Κόσμος|25.08.2020 20:55

Κορονοϊός: Στη «μάχη» της θεραπείας κατά του Covid-19 η AstraZeneca

Γιάννης Χαραμίδης

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, AstraZeneca που πρωτοστατεί στην εύρεση εμβολίου ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη πως προχωρά τις έρευνες για τη δημιουργία σκευάσματος που αφορά στα συμπτώματα του κορονοïού

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας που έχει ένα νέο σκεύασμα που δημιούργησαν επιστήμονες στα εργαστήριά της στο Λονδίνο.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το νέο σκεύασμα, που προς το παρόν φέρει την ονομασία AZD7442, αποτελείται από δύο διαφορετικά αντισώματα (monoclonal antibodies) και οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητά του αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν σε 28 εθελοντές που δεν έχουν νοσήσει από Covid-19, ηλικίας από 18 έως και 55 ετών.  

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία τόνισε πως σε περίπτωση που τα ευρήματα των δοκιμών είναι ενθαρρυντικά θα προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χρήση του σκευάσματος σε ασθενείς. Η ανακοίνωση από την πλευρά της εταιρείας έδωσε σημαντική ώθηση της τάξης του 1% στη μετοχή της η οποία αποτιμάται σήμερα στα 114 δολάρια.  

ΚορονοϊόςεμβόλιοAstraZeneca