Κόσμος|27.08.2020 18:08

Στη Μαύρη Θάλασσα το «Κανουνί» - Πολλά τα… κοιτάσματα λέει η Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Νέα ευρήματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ενδέχεται να ανακοινώσει τους επόμενους δύο μήνες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου η Τουρκία ανακάλυψε πρόσφατα 320 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Είναι πολύ πιθανό ότι θα έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα νότια της περιοχής της προηγούμενης ανακάλυψης» ανέφερε ο Ντονμέζ σε συνέντευξή του στο CNNTürk. «Το βάθος και το μήκος τους είναι παρόμοια. Τα νέα χαρμόσυνα νέα μπορεί να ανακοινωθούν σε δύο μήνες», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί μόνο στο ένα τέταρτο της έκτασης των 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του τεμαχίου Δούναβης-1 (TUNA-1).

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο, το «Κανουνί», θα πάει στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τέλος του έτους κι όχι στην ανατ. Μεσόγειο, όπως είχε ανακοινωθεί.

«Εάν δούμε τί δυνατότητες υπάρχουν εκεί, δύο τρυπάνια δεν είναι αρκετά», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

Φατίχ ΝτονμέζΤουρκίαΜαύρη Θάλασσα