Κόσμος|24.12.2018 10:20

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Πεντάχρονος επέζησε μέσα στα ερείπια (vid)

Newsroom

Ένα πεντάχρονο αγοράκι είναι ανάμεσα στους επιζώντες του φονικού τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία.

Ο Αλί ήταν για δώδεκα ώρες εγκλωβισμένος μέσα στα χαλάσματα και διασώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, οι οποίοι άκουσαν τα κλάματά του.

Τελικά οι διασώστες απομάκρυναν τα μπάζα που είχαν καλύψει το σημείο και τον απεγκλώβισαν.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων  

«Έτρεχα σαν τρελός για να σωθώ και να μη με παρασύρουν τα κύματα που είχαν ύψος ανάμεσα στα 15 με 20 μέτρα» περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Nορβηγός τουρίστας Οστέι Λουντ Άντερσον, σε ανάρτηση του στο Facebook, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Το επόμενο κύμα έπεσε πάνω στο ξενοδοχείο που ήταν η οικογένειά μου. Τελικά μπορέσαμε να περάσουμε μέσα από δάση και χωριά μέχρις ότου φτάσουμε σε μια υψηλότερη περιοχή, όπου ντόπιοι μας πρόσφεραν στέγη και φροντίδα» προσθέτει ο Άντερσον.

Παράλληλα ο Μαρίνος Κοκοτόβης που ζει εδώ και 30 χρόνια στην Ινδονησία μίλησε στον ΣΚΑΙ και περιέγραψε την κατάσταση που επικράτησε μετά το ξέσπασμα του τσουνάμι.

«Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως «η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν». Σύμφωνα με τον κ. Κοκοτόβη «οι Έλληνες που ζουν στην Ινδονησία περίπου 350 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί τουρίστες».

Ινδονησίατσουνάμι