Ρωσία: Το 2019 θα είναι δύσκολο για την οικονομία, εκτιμά Ρώσος υπουργός
NewsroomΗ αρχή του 2019 θα είναι μια δύσκολη περίοδος για την ρωσική οικονομία που θα την προσδιορίσουν τόσο εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».
Η πιο δύσκολη περίοδος για την οικονομική δυναμική θα είναι η αρχή του 2019 δήλωσε ο Ορέσκιν, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα οφείλεται σ’ ένα ολόκληρο σύμπλεγμα παραγόντων, οι οποίοι συγκλίνουν. Σ’ αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, η αστάθεια στις αγορές πρώτων υλών, ο περιορισμός της ζήτησης σε ρωσικά εξαγώγιμα προϊόντα εξαιτίας γενικά των επιβραδυντικών ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ρωσία, η οποία θα απομυζήσει ένα μέρος της κατανάλωσης, συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους παράγοντες, ενώ η πολιτική περιορισμού των πληθωριστικών κινδύνων που υιοθετεί η Κεντρική Τράπεζα, μελλοντικά θα θέσει περιορισμούς στην οικονομική δυναμική και στην πιστωτική πολιτική στις αρχές του 2019, είπε ο Ρώσος υπουργός.
- Υπόθεση κατασκοπείας: Στο μικροσκόπιο κι άλλα πρόσωπα - «Άνθρωπος-σκιά» πίσω από τον σμήναρχο
- Βίαιο επεισόδιο στο Γαλάτσι: Δυο τραυματίες μετά από επίθεση αγνώστων με μαχαίρι
- Επεισόδια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών - Πέντε συλλήψεις
- Πώς αποκαλύφτηκε η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία - Είχε φωτογραφίες της κόρης της στο κινητό