Κόσμος|24.12.2018 18:09

Γκάτγουικ: Κατεστραμμένο drone βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο

Newsroom

Οι αρχές δήλωσαν πως το drone βρέθηκε στην περιοχή του Horley, κοντά στην περίμετρο του αεροδρομίου Γκάτγουικ. Παράλληλα αναφέρουν πως το drone εξετάζεται και πως οι αρχές επιταχύνουν τους ρυθμούς έρευνας.    

Την Κυριακή, ένας 47χρονος και μια 54χρονη συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα καθώς δεν σχετίζονται με την υπόθεση πτήσης drones που προκάλεσε παράλυση στο βρετανικό αεροδρόμιο.   

Οι αρχές δεν έδωσαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα, ωστόσο κατονομάστηκαν από πολλά Μέσα.   

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ προσφέρει ανταμοιβή ύψους 50.000 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 55.700 ευρώ, σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπεύθυνων για την πτήση των drones.   

Υπενθυμίζεται πως τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο από την Τετάρτη ως την Παρασκευή υποχρέωσαν σε ματαίωση ή εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεις.   Περίπου 150.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από το συμβάν που έφερε στο προσκήνιο την ευαλωτότητα των βρετανικών αεροδρομίων απέναντι στις επιθέσεις από drones.   

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας Μπεν Γουάλας δήλωσε πως η Αλ Κάιντα σχεδίασε να πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις ενάντια σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.   

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ασφαλείς πηγές, ανέφερε πως σκίτσα με drones τα οποία μεταφέρουν βόμβες εντοπίστηκαν πριν από λίγο καιρό σε έρευνες εναντίον της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.   

Με πληροφορίες από CNN

droneΓκάτγουικαεροδρόμιο