Facebook: Mε δικαστική απόφαση ανοίγει ψηφιακό λογαριασμό 15χρονης μετά τον θάνατό της
NewsroomΣτη δικαστική διαμάχη σχετικά με την ψηφιακή κληρονομιά ενός κοριτσιού, η απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου είναι σαφής: το Facebook πρέπει να επιτρέψει στους κληρονόμους της, τους γονείς της εν προκειμένω, την άμεση πρόσβαση στον αποκλεισμένο λογαριασμό της θανούσας κόρης τους. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους. Το ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης έκρινε τότε ότι οι γονείς μιας 15χρονης, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τρένο του υπογείου σιδηροδρόμου το 2012, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό της κόρης τους στο Facebook, τον οποίο η εταιρεία κλείδωσε για λόγους ιδιωτικότητας. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έθεσε στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.
Οι γονείς προσέφυγαν ξανά στο (Ανώτατο αυτή τη φορά) Δικαστήριο διότι ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους στο Facebook, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το αν η 15χρονη κόρη τους είχε αυτοκτονήσει. Όπως αναφέρει το AΠΕ-ΜΠΕ, το Facebook είχε θέσει τον λογαριασμό του κοριτσιού στη λεγόμενη «αναμνηστική κατάσταση». Ούτε οι γονείς δεν μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο προφίλ της κόρης τους. Κάτι το οποίο τώρα είναι πλέον δυνατό.
- Θάσος: Ανησυχία και αντιδράσεις για μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο - «Μας μετατρέπουν σε ενεργειακό σκουπιδότοπο»
- Το υπουργικό ζεύγος που πήγαινε στο Κολωνάκι, η Ντόρα που κάτι ξέρει και τα διυλιστήρια στο κάδρο Τσίπρα
- Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Τα «2+2» μηνύματα σε Άγκυρα και επενδυτές και το κρίσιμο σπριντ πριν τον ΟΗΕ
- Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: «Έκανε φασαρίες, ακούγαμε φωνές» - Τι λένε γείτονες για τον 27χρονο που δολοφόνησε με 15 μαχαιριές την Πηνελόπη