Κόσμος|09.09.2020 13:37

Κορονοϊός - Μεγάλη Βρετανία: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων ακόμα και σε σπίτια

Newsroom

Με απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από έξι ατόμων από την ερχόμενη Δευτέρα. Η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας κι αποφασίστηκε η λήψη δραστικών μέτρων, για να μην επανέλθει το νησί στη ζοφερή κατάσταση της άνοιξης.

Θα επιβάλλονται πρόστιμα 100 λιρών, τα οποία για επαναλαμβανόμενα συμβάντα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 3.200 λίρες. Το μέτρο επιβολής θα ισχύσει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την Αγγλία, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται να συγκεντρωθούν πάνω από άτομα ακόμα και σε σπίτια. Εξαιρούνται σχολεία, γάμοι και κηδείες.

Ο «κανόνας των έξι» είναι μια δραματική μείωση του ορίου των 30 που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Ιουλίου. Ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Επομένως, απλοποιούμε και ενισχύουμε τους κανόνες για την κοινωνική επαφή - καθιστώντας τους πιο κατανοητούς και για την επιβολή τους από την Αστυνομία. Είναι απολύτως κρίσιμο να συμμορφώνονται οι άνθρωποι με αυτούς τους κανόνες και να θυμούνται τα βασικά - πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του προσώπου, διατήρηση αποστάσεων από άλλους και διεξαγωγή τεστ εάν έχετε συμπτώματα».

πρόστιμαΜεγάλη ΒρετανίαΚορονοϊόςαπαγόρευση συγκεντρώσεων