Κόσμος|10.09.2020 15:09

Αυστρία - κορονοϊός: Εκτόξευση κρουσμάτων και επιστροφή στον... Μάρτιο

Newsroom

Στα 664 εκτοξεύθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο στην Αυστρία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα τέλη Μαρτίου όταν, χάρη στο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε είχαν αρχίσει να μειώνονται τα θετικά περιστατικά έπειτα από την αρχική έξαρση.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από τα 664 νέα κρούσματα, τα 387 καταγράφηκαν στη Βιέννη. Ο αριθμός των περιστατικών αυξάνεται σταδιακά από τον Ιούνιο, με την κυβέρνηση να αποδίδει την αύξηση στην επιστροφή των πολιτών από τουριστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Κροατία.

«Ελλειψη σχεδίου»

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το κορονοϊού στην Αυστρία ξεπέρασαν τα 30.000, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, για «έλλειψη σχεδιασμού και για χάος» στη διαχείριση της πανδημίας.

«Μετά τα μέτρα χαλάρωσης που εφαρμόστηκαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πήγε στο καλοκαίρι χωρίς σχέδιο. Αν και οι προκλήσεις τη θερινή περίοδο ήταν προβλέψιμες, ο καγκελάριος και η κυβερνητική του ομάδα δεν έκαναν ρυθμίσεις για όσους επέστρεφαν από διακοπές», είχε δηλώσει η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών. Είχε ζητήσει μάλιστα να υπάρξουν δωρεάν τεστ για SARS-CoV-2 για όλους τους παραθεριστές που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου και όχι - όπως είχε προγραμματιστεί - μόνον σε αυτούς που επιστρέφουν από την Κροατία.

lockdownΚορονοϊόςΣεμπάστιαν ΚουρτςΑυστρία