Βηρυτός: Το λιμάνι του Λιβάνου καίγεται ξανά ένα μήνα μετά την έκρηξη
Μαρία ΑνδρικάκηΜε τα τραύματα, σωματικά και ψυχικά, ακόμα νωπά από τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε τη λιβανέζικη πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της Βηρυτού είδαν φωτιά να ξεσπάει το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της πόλης. Αν και τα αίτια της φωτιάς δεν είναι ακόμα σαφή, στρατιωτικές πηγές του Λιβάνου κάνουν λόγο για αποθήκη πλαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες. Εκτός από λάστιχα, καίγεται και πετρέλαιο.
Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, ούτε τραυματίες. Ορισμένοι πολίτες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό.
Την πυροσβεστική συνδράμουν στρατιωτικά ελικόπτερα. Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η ευρύτερη περιοχή εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους. Από τη φονική έκρηξη στις 4 Αυγούστου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 191 άνθρωποι.
- Συγκινεί μαθητής ΕΠΑΛ για τα κορίτσια στην Ηλιούπολη: «Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες, δεν μπορούσα να προσποιηθώ»
- Viral η εντυπωσιακή διάσωση ελαφιού στην Ιταλία - Είχε παγιδευτεί σε κανάλι
- Πρωτοφανείς εικόνες στη Συρία: Υπερχείλιση του Ευφράτη προκαλεί εκκενώσεις παρόχθιων περιοχών
- Τραγωδία στη νύχτα ατελείωτου χάους στο Παρίσι: Νεκρός οπαδός της Παρί μετά την κατάκτηση του Champions League