Τα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν φέρνουν νέα υποβάθμιση της Τουρκίας από τον Moody's
NewsroomΟ οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s μείωσε την αξιολόγηση του χρέους της Τουρκίας κατά μια βαθμίδα από Β1 σε Β2 και δήλωσε ότι διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές για την τουρκική οικονομία. Οι Υπηρεσίες Επενδυτών της Moody's σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε αργά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου επικαλέστηκαν ως λόγους για την υποβάθμιση σε B2 από B1 μια πιθανή κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, θεσμικά προβλήματα και διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων.
Η ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης αποδίδει επίσης την υποβάθμιση αυτή στα «υψηλά επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας σήμερα, Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του είναι στο απόγειό της. «Ό,τι κι αν κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν διόλου», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, μεταδίδει το Associated Press.
- Vegans μετά το hype - Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;
- Βαρύς φόρος αίματος στην Τουρκία: 16 νεκροί και 30 τραυματίες από τα διαδοχικά τροχαία στην Αττάλεια
- Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε ρέμα στη Νέα Πέραμο - Έρευνα από το Ανθρωποκτονιών
- Απανωτά «χτυπήματα» της κακοκαιρίας: Ποτάμια οι δρόμοι σε Λάρισα, Κεφαλονιά και Σαντορίνη - Ισχυρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα