Κόσμος|27.12.2018 08:51

Γαλλία: 12χρονος παρέμενε θαμμένος για 40 λεπτά κάτω από χιονοστιβάδα

Newsroom

Σαν από θαύμα γλίτωσε ένα αγόρι 12 ετών, στις γαλλικές Άλπεις, όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την ώρα που έκανε σκί. Το αγόρι παρέμεινε θαμμένο κάτω από τον μεγάλο όγκο χιονιού τουλάχιστον 40 λεπτά.

Ο δωδεκάχρονος έφυγε από οριοθετημένη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Λα Πλαν στη Σαβοϊα, όπου ήταν με τους γονείς του, όταν βρέθηκε λίγο μετά τις 15:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) μέσα σε χιονοστιβάδα 150 έως 200 μέτρων.

Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν βρέθηκε από σκύλο των ομάδων διάσωσης, που είχαν έρθει για να αλλάξουν τη βάρδια των συντηρητών πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και είχαν φθάσει επί τόπου λίγο μετά το ατύχημα προκειμένου να βυθομετρήσουν το χιόνι.

«Πρόκειται για θαύμα γιατί δεν έφερε ανιχνευτή θυμάτων χιονοστιβάδων. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές έπειτα από 15 λεπτά κάτω από το χιόνι. Είχε πολλή τύχη που τον εντόπισε ο σκύλος», υπογράμμισαν οι διασώστες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το αγόρι ανασύρθηκε με σπασμένο πόδι και ήταν πολύ φοβισμένο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση.

γαλλικές ΆλπειςΓαλλία