Κόσμος|24.09.2020 14:46

Κορονοϊός: Πολιτικοί σε καραντίνα - Και ο Ντομπρόφσκις σε κατ' οίκον περιορισμό

Μαρία Ψαρά

Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί μπαίνουν σε καραντίνα. Μετά τον Σαρλ Μισέλ και ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, Αντιπρόεδρος και υπερΕπίτροπος (αναμένεται να αναλάβει και το Εμπόριο), ανακοίνωσε χθες, Tετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου ότι μπήκε σε καραντίνα, αλλά νιώθει καλά. 

Ειδικά στη Γερμανία, μετά τον Μάας, σε καραντίνα μπήκε και ο Αλτμάγιερ. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν στις Βρυξέλλες πριν από λίγες μέρες. Όπως και ο Μάας τη Δευτέρα (μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια).  

Σήμερα, η Επίτροπος υγείας Στέλλα Κυριακίδου θα παρουσιάσει την τελευταία εκτίμηση κινδύνου για την πανδημία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι σε πολλά κράτη μέλη η κατάσταση είναι χειρότερη από το πικ τους τον Μάρτιο. Θα προειδοποιήσει ότι ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων αυτή τη φορά δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. 

Ο κορονοϊός έχει εξαλείψει περίπου 500 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, χειρότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Υπολογίζει ότι οι απώλειες εισοδήματος σε όλο τον κόσμο, εξαιρουμένης της αντιστάθμισης από κυβερνητικά προγράμματα στήριξης, ανέρχονται μέχρι τώρα σε 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Σαρλ ΜισέλΚορονοϊόςΒάλντις ΝτομπρόβσκιςΕυρωπαϊκή Ένωση