Κόσμος|27.12.2018 13:46

Independent: Φοιτήτριες καταφεύγουν στην πορνεία για τα δίδακτρά τους

Newsroom

Σε άρθρο του ο Independent κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα που τείνει να γίνει «μάστιγα», κατά το οποίο φοιτήτριες οδηγούνται στην πορνεία προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα των σπουδών τους. 

Τόσο το υψηλό κόστος ζωής και τα δίδακτρα, όσο και η πρόσβαση σε διαδικτυακές εφαρμογές, οι οποίες έχουν σπάσει κάθε παραδοσιακό φραγμό γύρω από τη σεξουαλική εργασία είναι μερικοί από τους κυριότερους λόγους, που οι φοιτητές προσφεύγουν στην πορνεία.

Παρά το μέγεθος του προβλήματος, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα εθελοτυφλούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν κωλύματα σε οργανώσεις που βοηθούν τους φοιτηές και τις φοιτήτριες που έχουν ανάγκη. Υπήρχε περίπτωση, μάλιστα, όπου φοιτήτρια που αναγκάστηκε να εκπορνευτεί εκδιώχτηκε από το σπίτι της και απειλήθηκε με αποβολή από το πανεπιστήμιο. 

Ο Αγγλικός Σύλλογος για τις Ιερόδουλες (ECP), μια οργάνωση που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της πορνείας, ανέφερε στον Independent  πως ο αριθμός των φοιτητών που κατέφυγαν στον οργανισμό τους, επειδή αναγκάστηκαν να εκπορνευτούν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η Λάουρα Γουότσον, εκπρόσωπος του συλλόγου, δήλωσε ότι το οικονομικό αδιέξοδο και η πίεση από τα υψηλά κόστη είναι τα βασικότερα αίτια του φαινομένου. «Έχουμε βρει ότι οι περισσότεροι εργάζονται στο σεξ κυρίως για να καλύψουν τις καθημερινές του ανάγκες. Αρκετοί βέβαια εργάζονται σίγουρα για να πληρώνουν τα δίδακτρά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η Σάρα Λασόι, υπεύθυνη για τα γυναικεία θέματα στην Εθνική Ένωση Φοιτητών, δήλωσε πως τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουνε λιγότερο κριτική στάση και περισσότερο βοηθητική σε αυτό το ζήτημα.

«Τα πανεπιστήμια έχουν ευθύνη για την ευημερία των φοιτητών τους που εργάζονται στον κλάδο του σεξ, το να εθελοτυφλούν δεν αποτελεί λύση», σημείωσε η ίδια, ενώ προσέθεσε: «…Αυτό σημαίνει να προστατεύσουν την ευημερία τους ως μαθητές, ενθαρρύνοντας τις νόμιμες, ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, χωρίς να υπαγορεύουν ποιες θα έπρεπε να είναι αυτές».

πορνείαφοιτήτριεςThe Independent