Κόσμος|27.10.2018 18:41

Πυροβολισμοί σε συναγωγή στην Πενσυλβάνια-Τουλάχιστον 8 νεκροί

Newsroom

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ο ένοπλος μπήκε στην συναγωγή «Το Δέντρο της Ζωής» στην οδό Γουίλκινς. Η συναγωγή ήταν γεμάτη με ανθρώπους για τη λειτουργία του Σαββάτου, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Η αστυνομία έλαβε αρκετές κλήσεις από άτομα που είναι εγκλωβισμένα μέσα στο κτίριο.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι αξιωματικοί στη σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης άρχισε να τους πυροβολεί, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους ως ασπίδα. Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν πιθανότατα 8 νεκροί.

Ο ύποπτος είπε στους αξιωματικούς ότι «όλοι αυτοί οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» και πως «δεν θέλει κανένας από αυτούς να ζήσει προτού παραδοθεί».

Ο ένοπλος, που περιγράφεται προς το παρόν ως λευκός με γενειάδα, κρατούσε ένα όπλο AR-15 και ένα glock. Ένα επιπλέον όπλο βρέθηκε στον αστράγαλό του και ένα πιστόλι στη μέση του.

Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν αρχικά για το περιστατικό: «Συναγερμός: Υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στην περιοχή Γουίλκινς. Αποφύγετε την περιοχή» τουίταρε το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Πίτσμπουργκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, η αστυνομία έσπευσε στο σημείο.

Από πλάνα που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως στην περιοχή επιχειρούν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. 

Η αστυνομία επιχειρεί να εκκενώσει το κτίριο της συναγωγής, το οποίο ήταν γεμάτο πιστούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πυροβόλησε αστυνομικούς κατά την εισαγωγή του στη συναγωγή. 

Ένας αξιωματικός που βρίσκεται στο σημείο είπε στους συναδέρφους του στην συχνότητα της αστυνομίας πως «υπάρχουν τέσσερα άτομα στο αίθριο.». Κάποιος άλλος είπε: «Έχω έναν ζωντανό».

T

T
πυροβολισμοίΠενσυλβάνια