Κόσμος|27.10.2018 20:45

Οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλου σε συναγωγή στη Πενσυλβάνια

Newsroom

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και αστυνομικοί.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έφθασαν στη συναγωγή στις 10.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία του Πίτσμπουργκ περικύκλωσε τη συναγωγή μετά τις πληροφορίες περί ενός ενόπλου στο κτίριο.

«Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ασφαλές» προειδοποίησε τους κατοίκους ο διοικητής της αστυνομίας Τζέισον Λάντο.

T

Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή κρατώντας αυτόματα και φορώντας κράνη. Ασθενοφόρα βρίσκονται επίσης κοντά στη συναγωγή και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δρόμους.

T

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγη ώρα μετά την επίθεση με μήνυμά του στο Twitter επισήμανε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα: "Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Οι πολίτες στο Σκουίρελ Χιλ να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά θύματα. Να προσέχετε τον ένοπλο. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους".

Δείτε live εικόνα από το σημείο της επίθεσης

Το FBI αναλαμβάνει τις έρευνες

Ο διευθυντής της αρχής δημόσιας ασφάλειας του Πίτσμπουργκ Ουέντελ Χίσριτς μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τη σημερινή ένοπλη επίθεση στη συναγωγή είπε ότι πρόκειται για «μία από τις χειρότερες σκηνές εγκλήματος που έχει δει ποτέ του».

«Το σκηνικό είναι πολύ άσχημο εντός της συναγωγής, υπάρχουν πολλοί νεκροί» τόνισε. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ταυτότητά του υπόπτου.

Ο Ουέντελ Χίσριτς μίλησε για 6 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή για την κοινότητα. Το FBI θα ηγηθεί της έρευνας για την ένοπλη επίθεση.

ΗΠΑΠενσυλβάνια