Αίγυπτος: Έρευνες για την επίθεση στο τουριστικό λεωφορείο
NewsroomΣε τέσσερις ανέρχονταν το βράδυ της Παρασκευής οι νεκροί από την αυτοσχέδια έκρηξη που πυροδοτήθηκε σε τουριστικό λεωφορείο, κοντά στην περιοχή των πυραμίδων, όπου επέβαιναν το απόγευμα της ίδιας ημέρας 14 Βιετναμένοι τουρίστες, δύο εκ των οποίων σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, αναφέρει η «Αλ Αχράμ».
Με τους δύο τουρίστες, τον θάνατο βρήκε και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που τους μετέφερε, ανέφεραν τοπικά μέσα, κάνοντας λόγο για αντίστοιχες δηλώσεις του Αιγυπτίου πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες για να ενημερώνεται από κοντά για την κατάστασή τους.
Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αντίστοιχα.
Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σαντίκ.
Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- «Light rail» αντί σήραγγας: Στο Ρίο το τρένο το 2028 - Ο νέος σχεδιασμός προκαλεί ένταση στην Πάτρα
- Ο Τραμπ θέλει να κάνει «την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» και ενισχύει την Ακροδεξιά
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup