Κόσμος|12.10.2020 09:28

Γερμανία: 2.467 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό - Εξι θάνατοι σε 24 ώρες

Newsroom

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε στη Γερμανία κατά 2.467 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 325.331, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το ίδιο διάστημα αυξήθηκε σε 9.621 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς 6 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Μέτρα ή 19.000 κρούσματα ημερησίως στη Γερμανία

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία φαίνεται να είναι η Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Der Spiegel, όπως μεταδίδει το Politico, η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρχουν πολλές χιλιάδες νέες μολύνσεις κορονοϊού μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οπως είπε, θα πρέπει να ορίσουν τοπικά κέντρα σχετικά με τη μόλυνση, «διαφορετικά θα έχουμε 19.200 μολύνσεις την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα». Η Μέρκελ εξέφρασε, επίσης, ανησυχία για την ευρύτερη εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη. «Αυτό που μου δημιουργεί αμηχανία είναι ότι στις γύρω χώρες η κατάσταση εκρήγνυται», είπε στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον Bild.

κρούσματαΚορονοϊόςΓερμανία