Κόσμος|12.10.2020 22:39

Κορονοϊός: Συναγερμός τριών επιπέδων στη Μεγάλη Βρετανία για τον περιορισμό της πανδημίας

Newsroom

Τα κρούσματα  COVID-19 στη Βρετανία με σημερινή ανακοίνωση ανήλθαν στα 13.972, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 12.872  χθεσινά κρούσματα. Οσο αναφορά τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων, ακόμη 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.Συνολικά 42.875 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου.

Τα νέα στοιχείου, οδήγησαν τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην εξαγγελία νέων μέτρων για τη μάχη με τον κορονοϊό απο το βήμα της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη θέσπιση τριών νέων επιπέδων συναγερμού (μέτριο, υψηλό ή πολύ υψηλό) ώστε να συντονιστεί καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός κατά του covid-19.

T

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν μια περιοχή της Αγγλίας χαρακτηρίζεται μέτριας επικινδυνότητας, τότε τα μέτρα που ισχύουν σε πανεθνικό επίπεδο θα ισχύουν και για τους πολίτες αυτής. Αντίθετα, στην υψηλή επικινδυνότητα, θα απαγορεύεται κάθε κοινωνική επαφή εντός των νοικοκυριών, μεταξύ ατόμων που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ενώ οι συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους θα έχουν ανώτερο αριθμό πολιτών τα 6 άτομα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η βόρεια Αγγλία φαίνεται να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση κρουσμάτων -λόγω επιστροφής μαθητών και σπουδαστών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια- με αποτέλεσμα την εφαρμογή τοπικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΒρετανίαμέτραCovid-19Μπόρις Τζόνσον