Κόσμος|13.10.2020 12:30

Γεύματα σε αεροσκάφος - Η νέα τάση για να σωθούν οι αεροπορικές εταιρείες

Γιάννης Χαραμίδης

Ο κορονοϊός έχει πλήξει με τρόπο βάναυσο τον τομέα των αεροπορικών μετακινήσεων. Οι εταιρείες ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες και να καταφέρουν να επιβιώσουν στην εποχή της πανδημίας.

Πριν από έναν μήνα οι αυστραλιανές αερογραμμές ανακοίνωσαν πως ξεκινούν ταξίδια με την ίδια αφετηρία και τερματισμό μία κίνηση που έγινε αποδεκτή με μεγάλη θέρμη από τους Αυστραλούς.

Σήμερα οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν πως δίνουν τη δυνατότητα σε επιβάτες να δειπνήσουν σε ένα Airbus A380 απολαμβάνοντας την άνεση του υπερσύγχρονου αεροσκάφους αλλά και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις των κορυφαίων σεφ της εταιρείας. Μέσα σε μόλις 2 ώρες τα διαθέσιμα «τραπέζια» έγιναν ανάρπαστα με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 496 δολάρια.

Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε στο BBC πως τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας με το μισό αεροσκάφος να είναι διαθέσιμο για τους εκλεκτούς πελάτες ενώ υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως στόχο η εταιρεία να μπορέσει να διατηρήσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται. Σημειώνεται πως από την αρχή της πανδημίας η αερογραμμές της Σιγκαπούρης έχουν προχωρήσει σε 4.300 απολύσεις.

Κορονοϊόςαεροπλάνοαεροσκάφοςγεύμααεροπορικές εταιρείες