Κόσμος|14.10.2020 17:48

«Καμπάνα» Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Ο κορονοϊός βάζει σε κίνδυνο τις προσπάθειες κατά της φυματίωσης

Newsroom

Η πανδημία του κορονοϊού εκτροχιάζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τη φυματίωση, τα κρούσματα της οποίας είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν εάν δεν παρθεί επείγουσα δράση και επενδύσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνεται πως η φυματίωση ευθύνεται για τον θάνατο περίπου 1,4 εκατομμύρια ανθρώπων το 2019, ένας αριθμός ελάχιστα μικρότερος από τους 1,5 εκατομμύρια θανάτους που προκάλεσε το 2018. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι πολλές χώρες δεν βρίσκονται στον σωστό δρόμο να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την επιτυχή διάγνωση και τη θεραπεία των κρουσμάτων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς της ασθένειας.

Τα προβλήματα στις υπηρεσίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού οδήγησαν σε πολύ μεγάλες αναβολές στα προγράμματα για τη φυματίωση, σύμφωνα με την έκθεση. Σε πολλές χώρες, οι ανθρώπινοι, οικονομικοί και άλλοι πόροι ανακατανεμήθηκαν από τη φυματίωση στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Covid-19. «Ταχεία δράση χρειάζεται επειγόντως παγκοσμίως εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια δήλωση σχετικά με την έκθεση.

Παγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςφυματίωσηΚορονοϊός