«Καμπάνα» Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Ο κορονοϊός βάζει σε κίνδυνο τις προσπάθειες κατά της φυματίωσης
NewsroomΗ πανδημία του κορονοϊού εκτροχιάζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τη φυματίωση, τα κρούσματα της οποίας είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν εάν δεν παρθεί επείγουσα δράση και επενδύσεις, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Στην ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνεται πως η φυματίωση ευθύνεται για τον θάνατο περίπου 1,4 εκατομμύρια ανθρώπων το 2019, ένας αριθμός ελάχιστα μικρότερος από τους 1,5 εκατομμύρια θανάτους που προκάλεσε το 2018. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι πολλές χώρες δεν βρίσκονται στον σωστό δρόμο να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την επιτυχή διάγνωση και τη θεραπεία των κρουσμάτων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς της ασθένειας.
Τα προβλήματα στις υπηρεσίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού οδήγησαν σε πολύ μεγάλες αναβολές στα προγράμματα για τη φυματίωση, σύμφωνα με την έκθεση. Σε πολλές χώρες, οι ανθρώπινοι, οικονομικοί και άλλοι πόροι ανακατανεμήθηκαν από τη φυματίωση στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της Covid-19. «Ταχεία δράση χρειάζεται επειγόντως παγκοσμίως εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια δήλωση σχετικά με την έκθεση.
- Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Τσίπρας - «Τώρα είναι η ώρα»
- Το πώς θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο είναι το απόλυτο ερώτημα: Γνωρίστε τον ειδικό που λέει ότι μπορούμε να τον… ξεγελάσουμε
- Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ
- Κι όμως: Ποια ζώα στη φύση «φτιάχνονται» με αλκοόλ και μανιτάρια